elämäni pisin ajanjakso jyväskylässä alkoi tänään. viisi päivää ja neljä yötä. olen tietenkin opetusmatkalla, kuinka muutenkaan, mutta myös kollegani marin väitöstilaisuutta odotellaan. se on lauantaina. elämäni ensimmäinen suomalainen väitöstilaisuus ja karonkka tästä kuitenkin tuli, vaikka välillä näyttikin siltä, että menetän "väitöstilaisuusneitsyyteni" jollekulle muulle. hieno juttu, hyvä mari!

tänään sain myös ensimmäistä kertaa laitoksen avaimet jyväskylään. olen siis jossain muualla kuin MAB-talon kolmannen kerroksen mikroluokassa kirjoittamassa tätä blogausta. yleensä roikun siellä - ja kantelen kirjakasoja ympäriinsä. tai olen jonkun kollegan jaloissa. tänään sain puhuttua itselleni poissaolevan kollegan työpisteen. sain ensimmäistä kertaa ja määräajaksi avaimet sen valtio-opin laitokselle, jonka politiikantutkimuksellista suuntausta minunkin tutkimukseni väitetään edustavan (jyväskyläläisyyttä, paloslaisuutta).

paitsi että oli mukava nähdä taas paikallisia kollegoja, käytävällä jatkui mm. keskustelu, joka oli alkanut viime viikolla vanhalla wallerstein-tapahtuman työryhmässä (ks. kuvaus ja ohjelma, sekä raportti, ja toinen verkko-ytimestä). varsin kotoisaa siis.

ja samaan aikaan olen taas fyysisistä koordinaateista irrallaanolevassa virtuaalitodellisuudessa, jossa tapaan ystäviä ja tuttavia mm. kuuluisassa naamakirjassa. siellä on muitakin, kerrotaan että jopa masa ja ike. tiedoksi tähän web 0.2 maailmaan perehtymättömille, että normaalisti noista linkeistä klikkailemalla pääsee eteenpäin...