eilen illalla viimeistelemani esitelma meni oikein hyvin. siis koko edellinen paiva oli hirveaa juoksua seminaarista toiseen ja tapaamassa ihmisia. (ja selviytymista kamalasta krapulasta, kun tuli naytettya suomalaisille lemppari pubini, johon hekin tykastyivat. hauskaa oli, mutta seuraavan paivan tuskasta paatellen, olen jo vanha tai ainakin tottumaton!)
arpad, yhta vasynyt phd:ta jattava ja konferensseissa juossut kolleegani,  korjasi unkarinkielisen esitelmani alkupaan (koszonom!), ja ajattelin/mme etta ehka minun pitaisi pitaa se kuitenkin englanniksi. lopulta kuitenkin pidin unkariksi, ja se meni tosi hyvin, siis ainakin muotonsa, jos ei sisaltonsa puolesta! samoin vastaukset kysymyksiin. kuulemma tosi selkea, hyvin ymmarsivat ja nykyaan puhun unkaria ihan hyvin.hyva konferenssi, kaikilla hyvia ja selkeita papereita, ja mukavaa riitti paakivusta huolimatta (vaikken mennytkaan naapurini kanssa "vitt*la"-nimiseen suomalaispubiin illalla). tosin se ihmetytti, ettei keskustelua syntynyt paljoa: tunnelma oli kuin suomalaisissa seminaareissa. meidan tarkoituksemme esittaa tutkimuksiamme siita ja oli olla ottamatta kantaa siihen onko konservatiivipuolue fideszin retoriikka hyvaa vai huonoa tai diskurssi hyva vai huono, ja yleiso ilmeisesti olisi mielummin kiistellyt nimenomaan tasta.
tana iltana minut oli kutsuttu kolleegani oton ja vaimonsa hannan luo: tosi mukavia tyyppeja! ja kaunis asunto. ja taas keskustelimme tietenkin unkariksi vaikka mista. siistia! tunnen oloni melko kotoiseksi talla kielella, vaikka kuinka teenkin jatkuvasti virheita enka aina ymmarra.
nyt pitaa sitten pakata, ja nukkua ja siivota vahan ja lahtea lentokentalle. ensi viikolla varmaan tsekkaan taman ja meilit seuraavan kerran. se on moro!
ps. kiitos tuuli tarjouksesta! ehka viela pyydan sulta jotain triviaalia apua... jos vapaita kasia on suomessa kirjoittelemaan korjauksiani tai kirjallisuusluetteloa, niin mielellaan otan vastaan.