konferenssi on onnellisesti ohi. kaikenlaisia mutkia oli järjestäjän matkassa, mutta lopputulosta kiitettiin. itsekin olen siihen ihan tyytyväinen, tai siihen mitä tässä nyt pystyy itse arvioimaan. mukavaakin ehti olla, kiinnostavia tyyppejä, papereita, hetkiä. jos tänne ilmestyy asianomaisia (osallistuneita, sponsoreita, tm.): suuret kiitokset.
taidan joskus tässä kirjoittaa oman kokemukseni (hyvien ja huonojen ratkaisujen) perusteella ohjeet siitä kuinka järjestetään kansainvälinen konferenssi edullisesti ja mahd. vähällä vaivalla - ainakin minun mielestäni. ensi kerralla toivottavasti sama hoituu vähemmän yksin. onneksi oli konferenssipäivinä pari kollegaa ja opiskelijaa apuna. suurkiitokset!
väkeä oli suurin piirtein se arvioimani reilu sata henkeä, papereita alle kolmekymmentä. aika viime tipassa värvätyt kommentaattorit ja session puheenjohtajat tekivät hienon työn.
pääpuhuja entinen proffani ernesto laclau (yksi aikamme tunnetuimpia/kiinnostavimpia vasemmistoajattelijoita) lähti tyytyväisenä tänään: suomessa oli mukavaa ja tuli tavattua kiinnostavia ihmisiä. yhteistyölle on jatkoa luvassa - muodossa tai toisessa.
lisäänpä vielä, että sunnuntaina ajelutin ernestoa neljä tuntia ympäri helsinkiä 30-vuotiaalla kuplavolkkarillani ja meillä oli varsin hauskaa. yhdet tärskyt sibeliuspatsaalla ja pullakahvit rannalla, drinkki kaivopuistonrannassa ja lopulta myöhäislounas teivon kanssa juttutuvassa. siellä ernesto näki myös toverien lenin ja kuusinen "vallankumouspöydän" - ja pääsi vaihtamaan pari sanaa paikallisten kanssa.
**
olen tosi kuitti. mulla on ollut vieraita keskiviikkoillasta ja seminaaria/konferenssia torstaista saakka. opetus alkoi viime viikolla, ja kaikki varmaan ihan hyvin - vaikka viimeksi jumituimmekin keskustelemaan psykoanalyyttisestä termistä "lack" (joka siis ei minun mielestäni käänny suomeksi puutteeksi vaan vajeeksi).