Tässä siis yksi hyvä kesäsafka:
Paprikapannu
- 1 punakevätsipuli (mikähän lienee ollut ei ollut ihan purjo, mutta sen kokoinen punainen kevätsipuli)
- 1 tv-paprika (keltainen pitkulainen paprika, näitä tuotetaan myös hollannissa ja tuodaan esim. englantiin ja silloin tällöin myös suomeen, mikä tahansa paprika kelpaa)
- 1/2 vahva paprika (vihreä pitkulainen paprika, isolla chilipaprikanpuolikkaalla - varoen - voi korvata)
- 1 iso tomaatti
- 1 pitkittäin halkaistu valkosipulin kynsi
- pilko ja paista kevyesti pannulla oliiviöljyssä
- lisää:
- suolaa
- tuoretta persiljaa ja tilliä
- pieni loraus etikkaa (minä käytin punaviinietikkaa)
- anna hautua hetken aikaa (kunnes perunat ovat kypsiä) kannen alla
Annoksesta riittää yhdelle nälkäiselle kasvissyöjälle, voi soveltaa suuremmaksi. Lihansyöjät voivat lisätä pannuunsa vaikka salamia, tietenkin mieluiten paprikasalamia - mutta silloin kyseessä on melkein eri ruoka...
Kommentit