Tämän päivän saavutuksiin kuuluu ohjaajan saanti (kaupunkisosiologi Susanne Frank). Hurraa! Pääsen seminaariinkin, tosin vasta kahden viikon päästä, sillä se on maanantaisin ja ensi viikolla olen vielä keskiviikkoon Englannissa.

Toinen saavutus oli pankkitilin avaaminen Berliner Sparkassessa, jossa oltiin todella ystävällisiä. Ja tili on maksuton opiskelijatili, mikä DAAD junioristipendiaatin statukseen sopii hyvin. Saksassa voi olla opiskelija pitkään, mutta nykyään näillä asioilla on rajat: kolmikymmenvuotispäivänä tili muuttuu maksulliseksi. Samana päivänä pankkivirkailija lupasi ottaa minuun yhteyttä, että jos hankkisin yksityisen eläkevakuutuksen. Saa nähdä onko minulla sitä tiliä enää silloin.

Kolmas saavutukseni oli polkupyörän hakeminen huollosta: lasku vain 31 euroa. Sillä sitten pärräsin valtionkirjastoon ja hankin sinne kortin vuodeksi – joka toivottavasti ei ole liiottelua, mutta vaihtoehtoina oli kuukausi ja vuosi, joten ostin vuoden: 25 euroa, neljäs saavutus. Unkarissa olin jo lopettanut kirjastoihin ilmoittautumisen päätettyäni, ettei minulla ole siihen varaa. Sain kiinni DAAD paperini, jotka olivat tulleet berliiniin saksalaisen filosofin mukana. Kävimme lounaalla ja sitten lähdin Humboldt yliopistoon rekisteröitymään, etsin toimiston ja kaikki huomatakseni, ettei minun tarvitsekaan rekisteröityä... Saavutus kai sekin: numero viisi.

Nyt kun vielä saan itseni nettikahvilaan, faxaaman DAADille lähtevän lapun, jolla pitäisi saada sieltä rahaa, niin ois hyvä. Samoin ohjelmaan kuuluu yhä Mouffe-paperin viimeisteleminen. Sanoja on ihan riittävästi jne., mutta se pitäisi printata ja lukea onko siinä tolkkua. Mutta kuinka ja missä sen printtaan? En ole saanut vuokraemännän printteriä toimimaan ja nettikahvilat ovat kalliita; muistelen, että mulla olisi Essexissä yksi kevyt ylimääräinen printeri, jonka voisin tuoda tänne...semmoinen samanlainen kuin mahdollisesti vuonna 2003 ostin Unkarissa ja lahjoitin pois jo aikaa sitten.

Sitten pitäisi siivota kämppä, sillä vuokraemäntä on täällä kaksi yötä ensi viikolla, ja saapuu Budapestista ennen kuin minä Lontoosta: olemme paikalla samaan aikaan vain yhden lyhyen yön, mutta pitäisi siis panna tavaroita paikoilleen ja pestä vähän pyykkiä.

Illaksi pitäisi sopia treffit paikallisen kolleegan kanssa, ja tahtoisin myös kovasti nähdä elokuvan Cesky sen – tsekkiläinen unelma, läheisessä elokuvateatterissa Movimientossa ennen kuin lähden täältä Englantiin aikaisin huomisaamuna. (Aron soitti just, ja myös tahtoo nähdä kyseisen leffan eli jälleen yksi asia listalta poissa, ja aikaa hoitaa asioita noin yhdeksään...) Paljon saavutettavaa vielä: Tschüss!