319799.jpg
puheet on pidetty
319802.jpg
ja kakku leikattu.
**
ja niin hyvät ystävät ja kylänmiehet: teitä tervehtii virallistettu käly. henkilökohtainen tulkintani siitä mitä tapahtui, kun veljeni meni itsenäisyyspäivän aattona naimisiin. häät olivat hauskat. telakalla oli mukavaa. enon bändi, kuuluisa remington, soitti komeasti. tanssimme. pidin kuvakoosteen, joosen ja riikan suhteesta - väistämättömästi omasta näkökulmastani. neljä vuotta sitten eronneet vanhempani XXXX vasta illan loppuvaiheilla. muuten vietimme iloista iltaa, sukulaisten ja ystävien kanssa.
jatkoilla roikuimme tamperelaisessa kapakassa aamuneljään niin sulhasen kuin morsiammenkin ystävien - eli nyk. myös minun ystävieni - sekä sulhasen isän kanssa. olen erittäin ylpeä siitä, että jaksoimme juhlia veljeäni aamuneljään, ennen kuin kömmin äitini viereen hotellihuoneeseen.
... ja minä jaksoin tavata pikaisesti projektikolleegoitani seuraavana päivänä tampereella ja jyväskylässä. ynnä yhden kaksiviikkoisen lapsen. onnittelut vielä kerran, mari! ensi kerralla juhlimme kakun tai pullan kanssa - muutenkin kuin projektitapaamisessa 2.1., jolloin palaan tampereelle.
itsenäisyyspäivänä automatkatessa (siis iskän kyydillä sinne jyväskylään, josta jatkoin junalla ja törmäsin odeen, yhteen edellisillan juhlavieraista) kuulee kaikenlaista kansallisretoriikkaa, johon en ollut kotimaani osalta tottunut. jännittävää. näinkö ne tekevät suomessa?
... ja katsoa linnan juhlat varkaudessa äidin luona. toisin sanoen, sain tutustua tärkeiden, vaikutusvaltaisten, tai muuten vain kuuluisien suomalaisten tämänvuotuiseen listaan. kuten arvaatte, opin paljon, sillä en juuri tyyppejä tuntenut. puhumattakaan pukusuunnittelijoista, joiden nimet putoilivat selostajilta kuin pisarat tyhjään kiuluun. jättämättä juuri jälkiä.

itselleni merkillepantavinta itsenäisyyspäivän tapahtumista oli kuitenkin se vanha sotaveteraani, joka jättäytyi panssarivaunun alle paraatissa jyväskylän. vanhuksen viimeiset sanat, jotka tuomitsivat panssarivaunujen tekemisen, jäivät mediassa vähälle huomiolle, linnanjuhlien kimalluksen alle.