Se lähti nyt ohjaaja-esitarkastajalleni ennen puolta päivää brittiaikaa, se versio väikkäriä, joka on melkein valmis, mutta vielä kovin kesken.
Päätin nukkua hyvät yöunet. Haipakka nimittäin vain jatkuu.
Tänään pitäisi vielä tehdä PowerPoint(tms.)-esitelmä eli etsiä kuvia perjantaiaamun esitelmää varten. Budapestissa on eurooppalainen politiikantutkimuksen konferenssi, ECPR Conference, jonne kokoontuu paljon väkeä, ja minulla on siellä paneli politiikasta ja arkkitehtuurista. Peruutusten vuoksi päädyin pitämään itsekin esitemän, sopivasti Budapestin arkkitehtuurin politiikasta. Meneeköhän se turismin puolelle? Kaikkein kivointa on kuitenkin, se, että joukko tuttuja politiikantutkijoita sedästäni ohjaajiini ja tovereihini kerääntyy kotikaupunkiini. Ystäväni Mette Marie ja Karen Essexistä (tai nykyään pikemminkin Itä-Angliasta) majoittuvat luokseni aina ensi viikkoon asti. Tiedossa siis paitsi konferenssia myös biletystä tyttöjen kesken. Muita töitä en siis ehdi tehdä, onneksi. Unohdamme väitöskirjamme pariksi päiväksi, jos voimme.
Tänään iltapäivällä pitää mennä käymään collegiumissa ja kaupassa - ostamaan pesuainetta tiskikoneeseen, kun kerrankin semmoinen on. (Collegiumissa pitää olla paikalla, siksi viime viestissäni sanoin, että Suomen-matkaa joutuu selittelemään. Instituutti siis tukee minua asunnon, työtilan ja lokakuusta alkaen myös lounaiden verran.) Ilma on upea, +28'C, ja jatkuu kuulemma loppuviikon.