Tosin olen huomannut että vuokraemäntäni sänky on oivallisesti sijoitettu niin, että jalkoja voi ruskettaa aamuisin suoraan siihen.

Kaikki kaverit olivat poissa kaupungista viikonlopun, joten käytin sen ansaitusti töihin ja lepoon. Töitä tuli tehtyä vähemmän kuin levättyä, enkä vieläkään saanut korjattua pyörääni, mutta kuitenkin paperini siitä kuinka Chantal Mouffe viedään Unkariin (ja sen seurauksista) on edistynyt. Samoin lepo, kuten päiväunet, ovat olleet tarpeen, kun takana on muutto ja visiittejä ja edessä on matka Englantiin.

Ohjelmassani on oloa Essexissä keskiviikosta lauantaihin ja sitten Lontoota ja Brightonia. Ja luultavasti tiistaina matka takaisin Berliiniin Colchesterin kautta. Eli varsinaista rumbaa taas! Mouffe-esitelmä on sijoitettu lauantaiaamun ekaan sessioon, joten sitäkin varteen pitää olla skarppina. Nyt vielä ottamaan yhteyttä paikallisiin kavereihin – keistä puheenollen, Minna, oletko kuulolla, miten ois treffit viikon päästä maanantaina?

---

Ja itseasiassa tuo oli eilinen blogaus. Tämän päivän saldo on:

Pyörä viety huoltoon. Turkkilainen nuori mies kuvitteli, että minä olen näitä paikallisia feministinaisia, ja korjaan pyöräni itse. Ilmoitin, etten usko sellaiseen tasa-arvoyhteiskuntaan - siis nimenomaan sellaiseen jossa kaikki kykenevät tekemään kaikkea vaan sellaiseen, joissa ihmiset tekevät mitä osaavat. Minä laitan pastaa, ja kun ei ole näköpiirissä ketään pyöristä ymmärtävää, jolle voisin viedä pyörän huoltoon ja laittaa pastaa, maksan pyöräkaupan nuorelle miehelle myös matkalla puhjenneen kumin paikkaamisesta ja ketjujen öljyämisestä, näillä toivottavasti pyörä on loistavassa kunnossa loppuajan. Nuori mies ei myöskään digannut tasa-arvoyhteiskunnasta, mutta emme keskustelleet näistä määritelmistä sen tarkemmin.

Olen käynyt nostalgia-retkellä lännessä eli Freie Universitetin Itä-Euroopan tutkimuslaitoksella Gary strassella Dahlemissa. Paikallinen kontaktini ei ollut paikalla, joten lähdin lätkimään, tajusin siellä seiniä tuijoteltuani, ettei ainakaan paikallisen näkemyksen mukaan se mitä minä teen ole politiikkaa - taikka päin vastoin, paikallinen politiikantutkimus ei ole hirmu kiinnostavaa, lukuunottamatta kohtuullisen järjellinen urheilu ja politiikka -kurssia.

Olin laskenut sen varaan, että tsekkaan meilini siellä Bojanin toimistolla, mutta niinpä vain kävi, että jouduin tänne nettikahvilaan ja vielä vasta viiden jälkeen, joten missasin ei-ohjaajani Peterin meilin siitä, että kuinka voisin tänään saada ohjaajan - potentiaalinen ohjaaja ei ollut enää töissä. Ehkä huomenna onnistaa paremmin.

Menen nyt takaisin kotia, Thai takeawayn kautta. Kirjoittamaan Mouffe-paperini loppuun. Toivon.