Olen seurannut koko päivän Jokelan tragediaa - alkaen Radio Helsingin lähetyksistä. Ovatko ulkomaalaiset uutiset Jokelan koulun murhista kuitenkin parempia kuin suomalaiset:
Esimerkkinä Channel 4 (sivulla nähtävissä myös video), joka mielestäni näytti paljon paremmin lyhyessä ajassa mistä tässä oli kyse. Se myös kertoi ampujan nimen. Ei siis mitään pääministeriä, joka mutisee, että emme voi tietää mitä nuoren miehen päässä kävi, kun hän teki nämä teot.
Pakoilemmeko vastuuta?
Parasta Yleltä oli haastattelu, jossa irc-ylläpitäjä miettii, eikö tässä näy nuorten mielenterveyspalvelujen puute.
Parasta Maikkarilta oli se lainaus jenkkiläiseltä TV-kanavalta, joka haastatteli suomalaista (maikkarin) rikostoimittajaa ja kysyi miten nuoret Suomessa saavat käsiinsä aseita. Kävi ilmi, että Suomessa on siviilien käytössä 2 miljoonaa laillista asetta. Kansalaisia on 5,5 miljoonaa. Eikö tämä ihmetytä ketään?
Mistä asioista vaikenemme?
Jos olen kotona laitan ikkunalle kynttilän huomenna klo 18 uhrien omaisten ja koko koulun ja yhteisön puolesta. Toivottavasti he saavat halutessaan vielä kuukausia tapahtuman jälkeenkin kriisiapua. Mutta toivottavasti mielenterveyspalveluja ylipäänsä tarjotaan yhä laajemmin, helpommin ja paremmin kaikille niille, jotka niitä voisivat tarvita.