olen ennättänyt suomeen.
lähdimme iskän kanssa ajamaan eteläisestä ex-ddr:stä lauantaiaamuna (katsottume Wittenbergiä, Wörlitziä ja Ferropolista perjantai-iltana). piipahdimme Leipzigissä aamukahvilla ja jatkoimme Chemnitziin (ent. karl-marx-stadt) tekniikkamuseoon - hyvä mutta mainita täytyy että kaikki oli saksaksi -  ja siitä UNESCO maisemaa katsomaan Dresdeniin ja illaksi Görlitziin Puolan rajalle. seuraavana aamuna ajoimme Görlitz-Zgorcelecin rajakaupungissa ja matkasimme Wroclawin kautta Lotziin. Wrocklaw'ssa oli elokuvafestarit ja Lotzissa oli automarketteja, joista ostimme IKEA kassin, sillä auto tulvi pussukoita ja muovikasseja. yövyimme siellä sosialistisen bulevardin varrella. molemmat, samoin kuin Görlitz ovat lopulta ihan kauniita keski-eurooppalaisia kaupunkeja. sunnuntaina ajoimme Puolan halki Liettuaan, ohi Kaunasin kohti latvian rajaa. päivän harrastuksemme oli etsiä tiettyä puolalaista (tumma Okocim Palone) ja tiettyä liettualaista (maukas Svyturys Extra Draught) olutta läpi ajamistamme kylistä. yövyimme pikaisesti vastarakennetussa motellissa ja jatkoimme Pärnuun ja lautalle. vastoin tapojamme olimme etuajassa satamassa - ja se palkittiin: pääsimme ekoina ulos - ja kälyni luo tiistai-illaksi. auton iskä jätti minulle - onneksi. kiitos kaikesta!
keskiviikkona 1.8. tehtiin vuokrasopimus ja luovutettiin avaimet - pääsin kantamaan Saksasta tuodut tavarat ja tiinalla olleet tavarat asuntoon. kävin myös työpaikalla tutustumassa ja tapaamassa kolleegaani.
soitin welhon liittymän, sähköliittymän ympäristösentillä ja osoitteenmuutoksen.
seuraavana päivänä kävimme kälyn kanssa kierrätyskeskuksessa ja ikeassa. myös ogelin k-rauta on testattu. koti näyttää kodilta. kiitos erityisesti kierrätyskeskuksen. tervetuloa testaamaan sohvaryhmääni! ja maistamaan niitä oluita jos nyt ei sitten vaikka kahvia tai teetä tuliterällä ja supernopealla vedenkeittimelläni.
nyt kiidän maaseudulle, saunaan täksi illaksi ja hakemaan lisää tavaroita ja huonekaluja. ensi viikolla sitten kirjahyllyprojekti jne...