kieltämättä blogin pitäminen kirjoituskiellossa on vaikeaa. nyt henkilökohtainen avustajani ja trainerini, kälykkeeni riikka, ei ole pitämässä vahtia, ja kirjoitan pari riviä.
matka suomessa meni tosiaan hirmu hyvin, riittävästi töitä ja sosialisointia, enkä edes ollut samalla lailla loman tarpeessa palattuani, kun usein on käynyt. kahden viikon matka oli siis sopiva!
olemme riikan kanssa saattaneet väikkäriä kuntoon. poistimme mm. luvun numero kolme. tim, espanjassa, on korjannut kielen (ja lisännyt satoja ajatusviivoja, mutta ainakin tämä on konsistenssi ja selkeä tapa korjata ylipitkiä lauseitani). heino on kirjoittanut hyvät kommentit käytännön politiikkaan keskittyvistä kommenteista, parempi myöhään kuin milloinkaan! kiitän kovasti kaikkia!
vielä jäljellä: päätösluku, kirjallisuusluettelo, sisältöluettelo, ne jotkut puuttuvat alaviitteet, ja mahdolliset liitteet.
ensi viikolla alkaa opetus, unkariksi. pelottaa, mutta tapaan yhden kolleegan huomenna, ja jos osaan keskustella psykoanalyysista politiikan teoriassa unkariksi, niin eiköhän se siitä.
tänään mennään tyttöjen kanssa katsomassa italialaista viihdettä, eli la traviataa, unkarin valtionoopperan erkel teatteriin. se on semmoinen sosialistiselle eliitille rakennettu paikka, jossa näkyy tietyt modernismin ja luokkayhteiskunnan piirteet. meillä on hienot paikat, sillä riikka päätti, että toiseksi kalliimmat liput eivät maksa paljoa, ja niistä näkee paremmin kuin halvemmista. maksamme vain vähän enemmän kuin leffaan menosta suomessa. viihteen hyvä puoli on minun ei tarvitse moneen tuntiin ajatella käsiäni tai työtä: harkitsen wagnerin nelituntista kolmella eurolla oopperan piippuhyllyltä...
maanantaiksi sain akupunktioon kahden tunnin session, jonka aikana akupunktuuri-täti (nanna, kiitos, löysin tapaamasi márian) selvittää mistä kohtaa minua voisi pistellä. toivottavasti se auttaa!
kerron sitten lisää ensi viikolla.