Maaliskuun 15. päivän tapahtumien kiertely taikka tutkijayhteisössämme kiertävä flunssa vei voimat. Olen ollut torstaista asti lähinnä sairaslomalla, enkä oikein usko, että työni valmistuu mitenkään ensi tiistaihin mennessä.
Kirjoittamisen sijaan olen katsonut telkkaria ja lukenut. Ihan mukavalta tuntuu, ettei ranskan, saksan, englannin, unkarin ja suomen sekoittaminen ole juuri nyt mikään ongelma. Surffaan tosi luontevasti kanavalta toiselle. Tosin suomeksi surffattuja ohjelmia kuulen lähinnä radiosta, YLEn RSS-ohjelmapalvelun kautta. Telkkarista näin mm. pari hauskaa ranskalaista leffaa kuten Filles Perdues, Cheveux Gras, ja saksalaisia poliisisarjoja, Siskoa myöten. Lisäksi tietenkin roppakaupalla uutisia lähinnä englanniksi, poliittista debattia unkariksi ja saksaksi, mäkihyppyä, jalkapalloa ja dokkareita. Tämän aamun dekkarit tosin olivat belgialaisesta konvehdeista ja quebeciläisestä kylästä, ja saivat minut haikalemaan matkustamiesta ja ulos menemisestä sisällä rasvaisen tukkani (cheveux gras) kanssa istumisen sijaan.
Eilen luin loppuun Anna Mitgutschin romaanin In fremden Städten, joka onkin oikein hyvä esimerkki sekä itävaltalaisesta että emigranttikirjallisuudesta. Nyt päivälukemisina minulla on Collegiumista löytämäni Giddensin klassikko Beyond Left and Right. On tosi kumma, että jos kerran giddensiläisyys on ollut vallalla Britanniassa ja muualla 90-luvun loppupuolelta asti, niin siltikin meillä on olemassa ne kaikki samat ongelmat joihin Giddens yrittää 12 vuotta sitten ilmestyneessä kirjassaan vastata. Toisekseen minua jäi ihmetyttämään, aiemmin postaamaani kontekstia korostavaan kommenttiini liittyen, kuinka tämä kirja ja sen ymmärrys mm. hyvinvointivaltiosta on niin brittikontekstiin (ja sen iltapäivälehtien maailmaan) sidottu luenta, että jotta se voitaisiin muualle tuoda, sen pointtia ja käsityksiä täytyisi kovasti muokata. Ainakaan minusta hyvinvointivaltion historiallinen tai tosiasiallisesti ensisijainen tarkoitus ei ole auttaa yksinhuoltajaäitejä. Ei sillä että minulla tai muilla Giddensin kriitikoilla olisi jotain yksinhuoltajaäitejä vastaan.
Itse asiassa kaikkein mieluiten olisin tänään Helsingissä, juhlimassa Tiinan synttäreitä! Paljon onnea!!!