siinäpä se sitten tulikin. sopu on syntynyt, palkkojan sairaahoitajien nostetaan. ay-toiminta kannattaa!
julkisen tunnustuksen ja sympatian saaminen ei ole helppoa. onneksi sairaanhoitaja, on figuuri, johon liitetään yleensä positiivisia ja tärkeitä sisältömerkityksiä. kun vielä lisätään asema sairaalahierarkian loppupäässä sympatiaa on helpompi saada.
mitenkähän tutkijoiden ja taiteilijoiden kävisi. kyseessä on kuitenkin joukko besserwissereitä (ei sillä ettei sitä sairaalaväki olisi). tavallisen yläpuolelle itseään nostavia tai tavallista metodeiden ja muun tuoman etäisyyden tutkivia tyyppejä.
ne ovat tottuneet kilpailemaan keskenään. yhtenäisyyttä on vaikea kehittää porukasta, jonka elinkeinon harjoittaminen on darwinistista kamppailua.
toisaalta naistoiminta tuntuu onnistuvan. menen tänään lastenvahdiksi, jotta ystäväni pääsee harrastamaan naistoimintaa ja huomenna taiteen ja politiikan seminaarin jälkeen ohjelmassa on naisasiaa yliopistossa.
**
tällä hetkellä olen oikein tyytyväinen uravalintaani siinä mielessä, että opettaminen on ollut todella upeaa. hieno ryhmä jatko-opiskelijoita jyväskylässä. sinne hommataan myös perustutkintoa tekeville kurssia keväälle. on hienoa ajatella ja saada muut ihmiset ajattelemaan ja hahmottamaan maailmaa.
**
toisaalta olen taas kaupungin vuokra-asuntojonossa. määräaikainen vuokrasopimukseni päättyy. putkiremontti alkaa toukokuussa. ja vuokraa korotetaan niin paljon, että vuokraisäntäkin ilmeisesti arvioi, että kämpästä tulisi liian kallis minulle (sen siitä saa kun kertoo asioitaan valtakunnallisen päivälehden sivuilla). että se siitä pitkäaikaisen kodin unelmasta. onneksi muuttolaatikot ovat vielä tallella.