kesä näköjään vihdoin tuli berliiniin... tietenkin vasta pitkän viikonlopun ja annukan ja antin visiitin jälkeen. lauantaina kylävuorossa on iskä, joka piipahtaa kaksi yötä. ehtinemme katsoa mm. jalkapalloa!
jalkapallo ei nyt vielä ihan hirveesti näy katukuvassa, mutta kyllä esimerkiksi eilen avattiin Fifa Fan Club alue Tiergartenissa. kävin filosofiystäväni kanssa taidenäyttelyn avajaisissa ja sen jälkeen menimme meksikolaisravintolaan katsomaan telkkarista tapahtimaa, joka oli parin kilometrin päässä. kiinnostavaahan sekin on. kauheesti hehkutettiin saksaa. jotenkin ne tuntuvat sekoittaneet kaksi asiaa: jalkapallokisojen isännöimisen ja jalkapallokisojen voittamisen. toinen filosofiystävä toivoi, että saksa voittaisi ja tämä masentunut ilmapiiri muuttuisi. siinä käynee kuitenkin niin, että täällä mennään yhä syvemmälle masennukseen ja lamaan. siis saksan talous on kyllä hyvässä kunnossa mutta sillä ei ole vaikutusta ei näy paikallisten ihmisten keskuudessa - kaikki kallistuu, palkat laskevat (oletus on että akateemiset ja muut taiteilijat tekevät työtä ilman palkkaa tai, niinkuin ne kortistosta ulos vedettävät yhdellä eurolla) meksikolaisravintolan ilmeisesti jonkun muun lattarimaan kansalaisuutta oleva tarjoilija kovasti yritti pyytää meitä tilaamaan ruokaa tai juomaa. se oli hävettävän halpa paikka. meidän kasvisenchilladat olivat alle kolme euroa lautanen...
--
tänään kävin sitten lääkärissä saamassa verikoetulokset. eipä ihme kun on tuntenut itsensä pari kuukautta ihan aikaansaamattomaksi. mulla on paha anemia. eipähän sitä ole moneen vuoteen todettukaan, mutta enpä muista että milloin viimeksi kävin verikokeissa. kävi vain mielessä, että tällä voi olla yhteys jännetuppitulehdukseen. happi kun ei kierrä ruumiissa tarpeeksi hyvin, jos on alhainen hemoglobiini. jos tästä joku jotain osaa sanoa, niin kertokaa ihmeessä! alkaa operaatio rautatablettien syönti. sitä kuusi viikkoa ja sitten lääkäriin tsekkaamaan ovatko rauta- ja hemoglobiiniarvot jo kohdalla. mutta sitten olenkin suomessa. tavallaan harmi, sillä iranilaislääkärinainen oli oikein mukava.