tahdoin kirjoittaa maisemasta, joka avautui cortonan hotellimme terassilta - sinne nääs ulottuu netti. alkoi kuitenkin ripotellen sataa, joten tulin sisälle. maisema on aivan mahtava. cortona on pikkuinen kaupunki - tai oikeastaan kylä - jyrkän mäen päällä. kaunista toscanaa, jonka ovat viimeisen parin vuoden aikana kansoittaneet turistit. kesäkurssimme on alumnikurssi, eli täällä on nuorisoa (keski-ikä 30v.) kuuden viime vuoden kursseilta - ja jonkin verran wienin istituutissa vierailleita tutkijoita. kuulemma muutos edellisvuosiin on todella iso. pikkuinen pääkatu on täynnä turistikauppoja, kahviloita ja turisteja. tänään, lauantaina, kävimme torilla, jossa ei enää myydä paikallisia hedelmiä ja vihanneksia - kuten opaskirja lupasi, vaan vaatteita ja krääsää. tuotettu kiinassa pikemmin kuin toscanassa.
kaupungissa on myös uusi uima-allas, jossa onneksi ei ole ollut yhtä paljon turisteja kuin muualla cortonassa. maisema sieltäkin on aivan upea - aivan kuin uisi luonnon keskellä tai kloorisessa järvessä. uimisen jälkeen otin torkut riippukeinussa.
tänä iltana cortonassa on kuitenkin tattijuhla: festa fungo porcino. juhlassa on menu, jossa on ... kaikkea tateista. iltapäivällä paikalla oli jo tätejä puhdistamassa sieniä.
kesäkurssi on ollut siis tosi mielenkiintoinen, mutta myös rentouttava!