Mennyt vuosi oli täynnä yllätyksiä ja kaikenlaista uutta. Suoritin Bauhaus Kollegin EU Urbanismi -ohjelman ja opin uusia taitoja, metodologiaa ja esittämistä, tutkin kaupunkitutkimusta ja arkkitehtuuria. Tein taideprojekteja Euroopan kulttuuripääkaupungeissa. Kävin Kiinassa. Järjestin kansainvälisen konferenssin Helsingissä. Opetin kaksi kurssia, joista yhden täysin ekaa kertaa ja toisen ekaa kertaa jatko-opiskelijoille. Minulla oli elämäni pisin työsuhde, kun akatemian rahoittama projektimme alkoi. Muutin Helsinkiin. Sisustin asunnon ensimmäistä kertaa elämässäni. Sain kunniatehtävän Ydin-lehden päätoimittajana eli päädyin myös kansalaisvaikuttajaksi.
**
Vuodesta 2008 en vielä paljoa tiedä. Tinat jäivät valamatta tänä vuonna. Ydin-lehden päätoimittajuus alkoi tänään. Ensimmäinen numero ilmestyy maaliskuun alussa, toinen toukokuussa. Työttömäksi ilmoittaudun huomenna. Opetan kuitenkin ainakin yhden kurssin Jyväskylän yliopistossa helmikuussa.
Tiedossa on kaksi kolmen kuukauden apurahaa ulkomaille: Collegium Budapestiin Unkariin ja Chicagon viereen Evanstoniin Northwestern Universityyn. Ensimmäinen jakso alkaa tällä tietoa toukokuussa (yhteistyökumppanimme kehoittaa lykkäämään). Kymmenen viikon jakso Yhdysvalloissa professorini Ernesto Laclaun kanssa alkaa syyskuussa.
Suomen Akatemian postdoc ja projektihakemukset pitää jättää tämän kuun lopussa. Toivon siis saavani töitä 1.1.2009 alkaen. Ulkomaanapuraha antaa potkua akateemiselle uralle, tuntuu jo heti paljon paremmalta ajatus keskittyä siihen ja itse projekteihin vuonna 2008!
Matkoja on tiedossa pari: helmikuussa Vilnaan ja mahdollisesti Minskiin (halvat lennot ja valkovenäläiset ystävät), maaliskuussa Lappiin politiikan tutkimuksen päiville ja huhtikuussa äidin kanssa Egyptiin.
**
Uuden vuoden lupauksiini kuuluu työttömyyden ottaminen vakavasti nimen omaan ajankäyttöä ajatellen. Ei töitä vaan esim. urheilua tunti päivässä ja enemmän kulttuuria. Aloitin jo tänään tunnin ja vartin sauvakävelylenkillä sekä elokuvalla!
Onnellista, menestyksekästä ja mukavaa uutta vuotta kaikille tänne eksyneille ystäville ja kylänmiehille!