hei kaikki! tarkoitus oli toivottaa teille hyvää joulua jo 24. tai viimeistään 25. päivä. jotenkin en kuitenkaan ehtinyt! olen ollut aika puhki, ja neljä yötä samassa paikassa, tuttujen portaiden alla, tuntuu ihmeellisen rentouttavalta.

olen siis juossut läpi harmaan ja kylmän englannin ja vihreän lämpimän skotlanninkin, ollut lontoossa (tapasin mm. minnan) ja essexissä, käynyt glasgow'ssa ystäväni luona ja st.andrew'ssa (viehättävä, tosin konservatiivinen kylä) konferenssissa, odottanut junaa ja tapellut asemavirkailijan kanssa edinburghissa. vietettyäni talvipäivän tasausta ystäväni, ohjaajani sarahin kanssa, lähdin 22.12. suomeen, lensin tampereelle, matkasin helsinkiin tiinalle aamuyhden aikaan, lähdin joosen ja riikan (ja vironvenäläisen naisen, puheliaan vierustoverini) kanssa junalla pohjoiseen. äiti oli laittanut kystä kyllä ja sitten juhlittiin joulua veljeni, kälykkeeni, äitini ja poikaystävänsä sakkeuksen kanssa.

rauha maassa ja kaikilla hyvä mieli! (vaikka sakkeuksella ja minulla olikin vähän eri näkemys hesarin kysymyksistä ja siitä mikä tietokilpailujen luonne olisi... mutta erimielisyys ja erilaisuushan on vain hyvä asia!) pöntisen kalastama järvitaimen maistui, kinkun jätin väliin. emme syöneet ihan liikaa, emme juoneetkaan. ukki oli muistoissamme läsnä.

joose morsiammineen joutui lähtemään takaisin helsinkiin jo tänään, me muut menemme tapaamaan sukua (uutta avioerojen ja uusien parisuhteiden myötä laajentunutta koivulan sukua) lammasmäelle, entiseen mummilaan, joroisiin. kiva nähdä serkkuja jne.

huomenna sitten helsinkiin sen jälkeen kun olen yrittänyt hommata uuden passin ja hakea veronpalautusrahat... koitan soitella! minullekin saa! etukäteistiedoksi stadin treffipaikka on kuitenkin kurvin william k., ent. melba, klo 19, 28.12.