edellinen kirjoitus kertoi helpotuksesta, jonka tarkoituksena on varmaan saada minua itseänikin relaamaan. kaaosta on riittänyt.
olemme tänään lähettäneet ehdotuksia interventiosta ja näyttelystä luxembourgiin. minä tein tämän ensimmäisen version ulkoasun tänään ja kirjoitin tai korjasin ison osan teksteistä eilen, jolloin paiskimme pitkälle iltaan. nyt se urakka on ohi, sibiukin on valmis. enää muutama muu tosi kiireinen projekti jäljellä. yritän ikkakka orientoitua miettimään nietzscheä, skinneriä ja laclauta, jotta saisin viimeisteltyä akateemisen artikkelin. eiköhän se tästä!
kaaosta ei parantanut yhtään se, että saksalainen pankkini päätti, että säännölliset tulot tarkoittavat sitä, että tilille laitetaan jotain kolmen kuukauden välein. no, olin juuri siirtänyt sinne rahaa, mutta kun menin katsomaan, että olisivatko ne jo tulleet, kone söi korttini. saksassahan ei juuri missään käy visa, eli täällä kannattaa olla paikallisen pankin EC-kortti, jos asuu pitempään. eli elän lähinnä EC-korttini varassa. onneksi kortti nielaistiin oman pankkini filiaalissa. sitten keskustelin kovaäänisesti filiaalin johtajan kanssa siitä onko oikeutettua vaatia panoja kolmen kuukauden välein, ehkä kaikilla ei ole kuukausituloja. etenkin kun sellaisesta "säännöstä" ei ole näyttää mitään mustaa valkoisella. minulla ei ollut siinä näyttää kuittia nettisiirrostani, ja ainut mitä voin tehdä oli antaa puhelinnumeroni, että soittavat kunhan rahat ovat tilillä. muuten tulisin sinne häiriköimään päivittäin. tämä tapahtui torstaina, akatemian hakemuksen jättöpäivänä, mutta uhkailin kyllä voivani odottaa pankissa. pitää käydä maanantaina tsekkaamassa mikä tilanne on.
veimme jo kämppiksen kanssa vanhat pullotkin kauppaan - ostaaksemme pesuainetta, taskussani on kaksi euroa: ne menee pesukoneeseen. meillä nimittäin Porkkanassa on vain pesuhuoneessa yksi pesukone, joka syö euron tunnissa. pesuohjelmien ajat ovat käyttöohjeessa, mutta joskus 54 minuutin ohjelma kestääkin 62 minuuttia. ankeeta.
nyt lähden viemään toiseen kauppaan pulloja - kaupathan ottavat vastaan vain niitä pulloja mitä myyvät. saan kahvirahat, en viitsi parin päivän takia maksaa visakorttimaksusta. tämmöistähän tämä on, ulkosuomalaisen taikka pikemminkin kahden maan välissä elävän arkea.