jätin juuri kolme ensimmäistä lukua käsiksestä proffalle. siita puuttuu varmaan vielä ne pari alaviitettä, mutta muuten kaikki ok. kävimme eilen kylpylässä, mutta tänä aamuna olivat niskat ihan jumissa. taidan lahtea rentouttamaan niita kaupungille. huomenna on vielä kansallispäivä, jota pitää juhlia... kiertämällä erilaisia poliittisia tapahtumia.
kuten aina, olen ajatellut tulevaisuuttani. päätin olla hakematta akatemian byrokraatin nelivuotista tehtavaa, joka osui omalle alalle, valta suomessa -projektissa. päätin, etten tässä vaiheessa elämääni tahdo sitoutua neljaksi vuodeksi ei-tutkimustyöhön ja suomeen paluuseen - enkä myöskään käsitykseen, että maaliskuussa on talvi ja lunta. keski-euroopan poikkeuksellinen sää rasittaa. tulevaisuuteni olkoon siis yhä avoin myös tältä töiden ja asettumisen kannalta.
sen sijaan aion nauttia berliiniin menemisestä ja ei-välttämättä-pysyvästä suomeen paluusta. sitäpaitsi entinen instituuttini wienissä järjestää kaksiviikkoisen kesäkoulun entisille instituuttilaisille toscanassa italiassa elokuussa, ja toivon, että hakemukseni hyväksytään...