välipäivinä olen hengannut lapissa.
täälläkään ei ole juuri lunta. hiihtämään en päässyt. iskä ja kummisetä kävivät mutkamäessä. minä kävin kummisedän ja hänen poikiensa kanssa pulkkamäessä tänään.
huomenna katsotaan lähdenkö ounasvaaralle. se on kuitenkin aika urbaani laskettelurinne, jossa voisi kokeilla pitkästä aikaa miten kovaa alas pääsee ja miten ehjänä. siis jos keksin jotkut lasit, jotka peittävät pokani. nimittäin eräänä kaukaisena vuonna onnistuin rikkomaan lasini samassa mäessä, metsäreitillä. kuulemma 90-luvun alussa hankittu laskettelutakki, joka on täällä ollut kortteerissa kaksi vuotta eli viimeisen mäenlaskuni jälkeen, on tullut jälleen muotiin. kuitenkin tämä silmälasimuoti on muuttunut niin, ettei minulla enää ole pieniä ja huomaamattomia lennonlaseja.
voisihan sitä toisaalta myös istua ja tehdä töitä. mikä onkin ollut tarkoitus. tämän kolmen viikon tavoitteenani on viimeistellä kirjani unkarin politiikan polarisaatiosta, mikä onkin edistynyt jonkin verran sen tiellä on osin kaksi muuta projektia joista toisesta voisi tienata rahaa pian ja saada vihdoin esille niitä syksyn aikana kerättyjä näkemyksiä, ja toisesta ehkä jos onni suosisi voisi elää vuoden päästä. no, pitääpähän mielen virkeänä. tällaista se on pätkätyöllistetyn ja apurahatutkijan elämä.
niin, ja mielen pitää virkeänä myös uusi harrastukseni huuliharpun soitto. isäni osti taannoin minulle lahjaksi huuliharpun, jossa oli opaskirja mukana "soita huuliharppua jo tänään!" luvattiin levästi amerikaksi. ja kas kas, jo samana päivänä sain vehkeestä aikaan ainakin minua kiinnostavia ääniä...
319798.jpg
kaikkein kiinnostunein meistä kaikista, ei välttämättä tosin musisointiani kohtaan oli kummisedän uusin perheenjäsen, terrierinpentu max.
**
uusista tuttavista vanhoihin ystäviin... uuden vuoden aattona sitten päästään näkemään tuulin ja henrin, minnan ja rikun, sekä idan ja villen kanssa eevan uudessa kämpässä helsingissä. siitä on monta vuotta kun tällä lukioaikojen peruja olevalla porukalla tapasimme niin että koko jengi oli paikalla. nostalgiaa luvassa. odotan jo kovasti! iloista vuodenvaihdetta!