Lopulta siinä kävi niin, että joudun muuttamaan lentokoneella. Se siitä ympäristöystävällisyydestä: Budapestista ei pääse pyörän kanssa junalla ulkomaille (länteen ainakaan) ennen kuin toukokuussa, paitsi jos ottaa monta paikallisjunaa. Toukokuussa, jos vaihtaisi Wienissä polkupyörän kanssa Berliiniin matkaaminen olisi mahdollista. Sitä ei muka voi myöskään lähettää junalla.
Pyörä on tärkeä, erityisesti, kun ostin sen vuosi sitten Wienissä, ja olen ajanut sillä noin puoli vuotta. Se on hyvä ja sopivasti alennettu, enkä usko että saisin sitä myytyä sellaiseeen hintaan täällä, että säästäisin tarpeeksi hankkiakseni vastaavan Berliinissä - joka on sentään pyöräilykaupunki, toisin kuin Budapest.
Budapestin Critical Mass -tapahtuma on lauantaina, ja aion mennä sinne. Missasin sen syyskuussa, kun olin kipeänä (ks. englanninkielinen juttu), mutta taisin kommentoida siitä. Kuvaavaa on, että vaikuttaa siltä, että suurin osa täällä pyöräilevistä omistaa Critical Mass T-paidan.
Ilman toista kuskia, joka toisi auton takaisin Budapestiin (arvio yli 12 tuntia suuntaansa), mahdollisin, kätevin ja halvin vaihtoehto oli lentää, sillä EasyJet lentää täältä Berliiniin, ja jos pyörä on laatikossa tai kassissa, sen saa parin kymmenen euron lisämaksulla ottaa koneeseen. Varasin lennon itselleni keskiviikoksi 26.4. ja ystävilleni Umutille ja Ferille ja pyörälleni perjantaiksi 28.4. Lupasin maksaa toisen poikien lennoista, ja tietenkin myös sen pyörän. Maksan lentoyhtiölle reilun parisataa euroa. Easyjetin hyvä puoli on, että ruumaan saa laittaa 20 kiloa ja käsimatkatavara saa painaa mitä vaan, kunhan sen jaksaa nostaa säilytyslokeroon ja se täyttää käsimatkatavaran mitat. Olen onnistuneesti matkustanut esim. 16 kiloisen käsimatkaratavaran mittoja pienemmän mummin vanhan marilaukun kanssa.
Se vaan harmittaa, että olin jo luvannut itselleni tänne tullessani, etten muuta Euroopassa lentokoneella: mukavuuden ja ympäristöhaittojen vuoksi.