äidin explorerin tuomiin lukuongelmiin kyllästyneenä otin väliaikaisesti käyttöön uuden taustan (vaikka se onkin saman näköinen kuin tuulin). latasin äidille uuden firefoxin, mutta meillä ei ole valtuuksia asentaa sitä. suosittelen kuitenkin yhä jälleen muillekin. parh. terv. nörttinne e.

uusien ja vanhojen sukulaisten kanssa oli oikein hauskaa. en tosin saanut houkuteltua serkkuani eiraa varkauteen tapsan tansseihin: punkaharju (lue: savonlinna) kutsui - enkä löytänyt palen ja varosten tyttöjen kännynumeroita. kirjoittelen siis blogiani tavattuani myös rakkaan ystäväni ninnin masuineen, lapsineen, miehineen ja siskoineen joroisissa. on kiva nähdä vanhoja ystäviä: kaikki on kuin ennen vaikka kuinka vanhenemme ja etenemme elämänteillämme. 

sukuloimassa ajattelin, että onpa hassua, että äitini ja sisaruksensa uusine partnereineen kuuluvat nyt lammasmäen vanhaan kaartiin. me parikymppiset (kyllä joo: olen  tarpeen tullen vielä kovasti sitä vaikka äitini kutsuikin minua 29-vuotiaaksi ja minua luultiin tätini siskoksi!) olemme ylentyneet nuoriksi aikuisiksi, eli remuamme siinä missä nuoret vanhukset. enää kukaan joukostamme ei ole naimisissa - taikka siis vielä, joosea ja riikkaa odotellessa. eikä kukaan 'vanhuksista' ole vielä mummi tai ukki. virkeä välivaihe. ensi keväänä edellä mainittujen ansiosta seuraava sukupolvi pötkähtää joukkoon mukaan, ja toiseksi nuorimmainen serkkunikin kirjoittaa ylioppilaaksi. vartumme siis kaikki... saa nähdä saako tätini eeva, jolle entinen mummila nyt jää, aloitettua uusia tai virkistettyä vanhoja sukujuhlatraditioita. ehkä se alatuvan saunakin pitäisi taas testata!