olen kuunnellut kaksi tuntia suomalaista iskelmämusiikkia radio helsingistä.
onko koti-ikävä?
jaa, mitä kodeista? "are you not missing your home country?" kysyi brasilialainen kollegani, joka on ekaa kertaa ulkomailla. "no, not really", vastasin. mitä kotimaista? kyllä minulla on ikävä monenlaisia asioita, ihmisiä ja paikkoja, ilmiöitäkin (tosin ei erityisesti suomalaista iskelmää, onhan se ihan hauska kuulla silloin tällöin, mutta...). kai se on jatkuva prosessi. ikävä ei katoa - tai ainakaan voimakkaat ja tärkeät muistot eivät katoa, vaikka olisikin kotona.
itse asiassa yritämme täällä bauhaus kollegissa tutkiskella kodin ja koti-ikävän eri muotoja UMZUG, Europe on the Move -interventioillamme luxembourgin kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmassa, urban labin kehyksen alla.
sibiussa jätimme haalarit. budjetti on tiukka. siellä kävi toisin kun luxembourgissa, jossa rahoitus näytti hankalalta.
matka-aikataulu on tiukka, ja itse asiassa olen kokonaisen kuukauden matkoilla. sitä ennen yritän saada hommia tehtyä, ja aika rientää. yhä töissä.
tässä kuitenkin se aikataulu, minut saa suomen kännykästä kiinni, ja sähköpostillakin, uskon:
1.-9.6. Luxembourg
10.6. matka Lux-Köln/Bonn-Bucharest
11.-18.6. Sibiu, Romania
19.-23.6. Unkari, ainakin Budapest ja Pécs, jossa on juhannuksena politiikantutkijoiden konferenssi.
24.-28.6. Englanti, Lontoo ja 25.-26.6. Colchester (IDA Workshops)
--
että eipä tässä mitään, kesäturnee 2007 on suurin piirtein yhtä pitkä kuin vuoden 2006 turnee, ja menee myös osin samoihin paikkoihin, toscanan sijaan siis transylvaniaan, frankfurtin sijaan luxembourgiin. luulen, että osaan pakata tarpeeksi tavaraa. ja tällä kertaa yritän lähettää kirjani ystäväni työhuoneesta suomeen. eipähän tartte sitten ainakaan niitä ikävöidä syksyllä (1.8. alkaen) helsingissä.