ostin sitten lennot englantiin, kun kävi ilmi, että väitöstilaisuus onkin vasta ensi vuoden puolella. päivä on vielä auki. eli pitää kirjoittaa semmoinen erillinen kalenterisivu matkasuunnitelmista. siitä tulee kaksi viikkoa ihan kaameeta juoksua paikasta toiseen, luultavasti max kaksi yötä paikassa. hui! en voinut ottaa enempää vapaata collegiumista, sillä se väitös lykkääntyi tammikuulle, eli en minä jatkuvasti voi olla poissa. ja kun täällä on jouluillallinen 14.12., lähden vasta seuraavana aamuna.
jääpähän vähän enemmän aikaa tehdä töitä. yritän alkaa helpottaa stressiäni käymällä läpi kirjoituksiani. on pakko alkaa julkaista, jotta voisin saada joskus työpaikan tai apurahan, sillä niillä mitataan ehdokkaita. eiköhän näistä jotain voi lähettää vähällä työllä julkaistavaksi.
kuulemma kuitenkin näytän levänneeltä. olin kaksi yötä maalla, Turassa [webbisivut on unkariksi, mutta 'Galérian' alta löytyy kuvia], ja torkuin ison osan ajasta. siellä on tosiaan rentouttavaa - etenkin, kun kädet ovat yhä siinä kunnossa, ettei niillä voi paljon perheen eloa auttaa. tapasin siellä myös asuvan ystäväni, emme olleet nähneet elokuun lopun ja hänen häittensä jälkeen, vaikka olen täällä asunutkin jo kolme kuukautta. nyt márti on jo viimeisillään raskaana. ehkä ensi kerralla kun tapaamme, heillä on jo vauva!
niin, tura on kyllä kaupunki (város), noin 6000 asukasta alle 60 neliökilometrin alueella, perustettu vuonna 1220 ja saanut kaupungin arvon vuonna 2001, jolloin oikeisto-hallitus oli vallassa niin unkarissa kuin turassakin. tästä linkistä löysin ainoan englanninkielisen tekstin kaupungin webbisivuilta.
ok, mutta nyt takaisin niihin töihin. lähden jo huomisillaksi wieniin, ja tänään on finnagorassa piparkakkumies-näyttelyn avajaiset...