Katson parvekkeeltani kun aurinko laskee Gneisenaustrassen läntisessä päässä. Kaunista. Nautin saksalaista valkoviiniä ja pastaa. Tuli oikein erinomaista vaikka itse sanonkin. Täällä Berliinissä etnisten ravintolojen luvatussa maassa, ja erityisesti sen pääkaupungissa Kreuzbergissä voi siis myös nauttia kotona hyvää ruokaa (ja muutakin kuin niitä eilisiä turkkilaiskaupasta ostettuja juustoja, hummusta ja tsatsikia).

Pasta syntyi näin.

Otetaan tukku tuoreita basilikanlehtiä, ja pari lusikallista pinjansiemeniä ja pilkotaan ne pieniksi. (Todettuani, että vuokraemäntäni sauvasekoitin ja sen yrttisekoitin osa ei toimi, löysin manuaamisemman raktaisun.) Kuutioidaan 75 grammaa vuohenjuustoa. Keitetään reilu annos – yhdelle taikka kevyt annos kahdelle? – pastaa suolavedessä. Kun pasta on valmis ja vedet kaadettu pois, heitetään sekaan laadukasta oliiviöljyä ja em. pilkkeet, sekoitetaan vielä liedellä hetki. Lisätään teelusikka tai pari (makeaa) valkoviinietikkaa. Annostellaan ja jauhetaan myllystä mustapippuria päälle.

Nautitaan hyvän viinin seurassa (valitsin vm. 2005 Grauer Burgunder –rypäleitä: 2,6 euroa), ja vaikka ihan yksin.