"taas yksi vuosi takana! hyvä me! ja hyvä tarja halonen!"
saa nähdä, että kutsutaanko mua vuoden paasta minkaan maan lähetystön itsenäisyyspäivävastaanotolle, kun jotakuinkin noin runoilin herkkiä kansallisia lausahduksia sisältävään unkarin suomen suurlähetystön vieraskirjaan. ja vielä vaalien alla. olivat hienot bileet. mukava nähdä joukko suomalaisia (unkarin suomalainen eliitti ja joitain opiskelijoita) ja jutella niitä näitä monen hauskan suomalaisen ja unkarilaisen kanssa. kauppa-kilta ja finnagora järjestivät jatkot le meridien hotellissa. pääsin mm. debatoimaan tasaverosta suomalaisen kapitalistin kanssa: harvinaista herkkua!
sitten onkin ollut kiirettä, aloitin fysioterapian, joka tuntuu hyvältä: vihdoin joku tekee jotain fiksua niskalleni ja yläselälleni. kuulemma minulla on kaikenmaailman struktuurisia vikoja. mutta kuulemma ne vähät lihakset kuitenkin venyvät hyvin, ja kyllä siitä ihan kuulemma selkä tulee. uudelta vuodelta alan sitten käymään salilla ja sauvakävelemään jne.
kädet ovat hieman paremmat, mutta vielä kipeät. kirjoitin yhden paperin, joka julkaistaan pian entisen instituuttini IWM:n sivuilla. pidän sen keskiviikkona wienissä ja seuraavalla viikolla st.anderw'ssä skotlannissa. paperi tuli viimeisteltyä yhtenä yönä konsertin jälkeen. sveitsiläiset (suurlähetystö) järjestivät täällä collegiumissa tosi hienon klassisen musiikin konsertin (tulkittuina honeggeria ja ystäviä) ja vastaanoton seisovine pöytineen. olen aina periaatteessa tykännyt 1900-luvun uudesta klassisesta musiikista, ja tämä collegiumissa olo on saanut minua harkitsemaan sen kuuntelua noin vakavamminkin.
väitöstilaisuudesta en vieläkään tiedä. ystäväni väitöstilaisuus oli eilen ja hän sai lykkäystä vuoden verran sillä väikkärin tarkastuskomitea oli väärä. kurjaa, sillä hän on aivan loistava ja fiksu tyyppi, joka uskaltaa ajatella. pelottaa hieman, että niin käy minullekin. mutta jos näin tosiaan käy, niin täytyy vain elää sen kanssa...
joo, sori, tämä on nyt jälleen tämmöistä dekriptiivistä päiväkirjakirjoittelua. nyt menen nean kanssa aamukahville ja sitten taideteolliseen museoon joulumessuille. sieltä sitten turaan rentoutumaan, tosin muutaman manuskriptin kanssa.