Pidin tänään elämäni toisen luennon (siis opiskelijoille) kadunnimien ja patsaiden politiikasta, eli teemasta, johon olen perehtynyt lähes viimeiset seitsemän vuotta! Ja ensimmäisen kerran englanniksi. Jaksoivat keskittyä kokonaisen tunnin ja vaikutti siltä, että ymmärsivät mitä sanoin. Tutustuin tyyppiin, joka opettaa Corvinus-yliopistossa, eli entisessä taloustieteellisessä Marx-yliopistossa, poliittista maantietoa. Ja kuinka ollakaan, hän kutsui minut luennoimaan. Oli tosi kiva opettaa tuosta teemasta. Itsellekin asiat selkeytyvät ja tiivistyvät.
Samoin eilinen opetus meni myös ihan mukavasti, lähinnä ELTE-yliopistosta tulevien opiskelijoiden kielen taso tuntuu olevan vähän heikompaa kuin Corvinuksen, mutta siltikin saatiin ihan kiinnostava keskustelu. Ensi kerralla toivottavasti puhumme vielä enemmän aiheesta, mutta kiva, että englanti sujuu.
--
Tänään tapaan tosi pitkästä aikaa hollantilaisen ystäväni Eszterin. Eilen illalla maistoimme viinejä Collegiumin illallisilla. Kahdeksaa hyvin erilaista unkarilaista viiniä, 3 valkkaria, 3 punkkua ja 2 tokajilaista jälkiruokaviiniä. Ja vielä yömyssyiksi parin kolleegan kanssa yhdeksättä eri viiniä. Ei minkäänlaista krapulaa, mutta kyllä elitismiä on sinänsä harrastettu ihan riittävästi. Ja puhuttu saksaa: jipii!
Ensi viikolle on vielä luvassa eri tahojen järjestämiä ilmaisia laatukonsertteja, ja sitten lähdenkin itävaltaisen ystäväni-kolleegani Annan luo Innsbruckiin. Kiva nähdä millaisissa Olympialaisten jälkeisissä tunnelmissa siellä ollaan.
Mutta sitä ennen on huomisesta lauantaihin konferenssi sosiaaliantropologisista näkemyksistä nationalismin tuottoon, jossa muuten joku esitelmöi Budapestin kadunnimistä ja patsaista. Saa nähdä mitä sillä on niistä sanomista. Pitäisi saada oma paperi valmiiksi, jotta voisin hänelle sen sitten antaa.
--
Selänne-raasu sai juuri mailasta naamaan... kuuntelen tässä samalla ylen radion selostusta, Suomen ja USA:n peliä. Se on aika huvittavaa, mutta etenkin on hassua, kuinka nettilähetyksestä on otettu uutiset muttei sää tai liikennetiedotukset pois. En yhäkään ymmärrä suomalaisia tekijänoikeuslakeja. Mutta täytyy myöntää, että jääkiekko kuulostaa paremmalta radiossa kuin curling. Curlin on tosin hieno laji, harmittaa, että nilkkani on luultavasti jo niin huono, etten ikinä pääse sitä harrastamaan.