olin sitten lääkärissä. yksityisellä: päätin että tauti maksaa yli 100e. kauhee sähläys, kun lääkäri yritti opettaa uutta kolleegaansa talon tavoille. mutta jotain sain irti: tilanne kuulostaa pahalla, ainakin 2-3 kk lepoa. tai siis, 'voithan yrittää tehda töitä jos tunnet kykeneväsi'. 'hanki geeli käsituet koneen eteen' (kiitos tuuli, etsin ensi viikolla suomesta, nyt käytän villapaitaa, vaikuttaa heti paremmalla). käsiä ei voi kipsata, sillä ne pitäisi molemmat kipsata olkapään alta sormenpäihin pariksi viikoksi. vaikeuttaisi elämää. mitäs muuta? lääkäri sanoi, että injektiota kyllä käytetään, mutta siitä voi olla enemmän harmia kuin iloa. ehdotin itse fysioterapiaa, ja se olikin lääkärin mielestä hieno ajatus! sinne siis. ajattelin käydä vielä suomessa lääkärissä tsekkaamassa asian.
mutta 2-3 kk lepoa? 'hanki joku kirjoittamaan puolestasi!' niin, mutta ihmisille pitää maksaa töistä palkkaa. kukaan ei maksa minulle penniäkään siitä mitä minä teen, niin tuskin se on sen väärti, että kaksi ihmistä tekeet töitä sen eteen. yritän keksiä jostain rahaa ystävälleni timille, että oikolukisi väikkärini sillä aikaa, kun en voi itse tehdä mitään. olisi ollut mukava saada se wihurin säätiön apuraha, josta päätettiin viime viikonloppuna.
tunnen oloni aika tarpeettomaksi, mutta sentään tänä aamuna soi puhelin ja tajusin, että viime kevään hesarin vieraskynäni oli sentään joku lukenut ja tykännyt, jopa niin paljon, että selvittänyt wienin kautta missä minä olen. olisivat pyytäneet YLE:n keskusteluohjelmaan, joka lähetetään huomenna keskiviikkona noin yhdeksän, kymmenen aikaan illalla. valitettavasti tällä eikä ensi viikolla. aiheena on tasavero. ihan mukavaa, katsokaa edes te jos kiinnostaa, voisiko joku nauhoittaa?
pitää alkaa miettiä, kuinka käytän järkevästi loppuaikani, vajaat neljä kuukautta budapestissa. kävin finnagorassa kertomassa olemassaolostani. aion tänään alkaa leikkiä mikrofonin kanssa ja katsoa mitä saan sen käytöstä irti. voi olla, että jatkossa kuulumiset pitää lukea nauhalle... nyt sattuu riittävästi, lopetan.