Olen tänään jättänyt Suomen Akatemian kolmen vuoden postdoc hakemuksen! Ei paniikkia toverit: hakuaikaa oli jatkettu päivällä. Sain toissapäivänä konsultaatiota Hesasta, jonne hain ja vielä tänään akatemiasta, jotenkin olivat unohtaneet mainita budjetin tutkimussuunnitelmassa ja liitteissä sekä saada sähköiseen asiointiin erikseen tutkijatohtorin oman budjetin ja projektiryhmän (max.150.000 euroa) kulut. Hip hurraa! Onneksi löysin tilaa tutkimussuunnitelmassa budjetin lisäämiseen. Syyskuun lopussa sitten katsotaan saanko rahoitusta 1.1.2008 alkaen.

Viikonloppu Berliinissä oli mukava. Aurinko paistoi lauantaina lumisen perjantain jälkeen kuin kevät olisi tullut, parin päivän talven jälkeen. Kiersimme flunssaisen Evan kanssa koko iltapäivän gallerioita (kuului minulle sarjaan tehdään jotain uutta) ja kävimme katsomassa Chanson d'Amouren. Sunnuntaina satoikin sitten vettä, Eva otti minusta kauniin kuvan, mutta muuten suosittelemaan häntä viettämään koti päivää. Treffasin toisen ystäväni kanssa matkalla kotiin.

Tiistaina koin taas jotain uutta elämässäni: joogaa! Oli oikein hauskaa, täysin aloittelijatasoa, mikä sopii loistavasti. Inspiroiduin urheilusta ja painuin sauvakävelylle. Eilen ja tänään on ollut suorastaan kesäistä. Onneksi on hakemuksen stressi pois niskoilta, vaikka seuraavat ovat jo edessä.

Jätän tänään arvioitavaksi taide-performanssi-intervention Sibiun teatterijuhlille Kollegin porukan kanssa. Oma osuuteni liittyy muistomerkkeihin. Mietin, että kun poliittiset ja kaupunkikuvan muutokset kerran aiheuttavat muutoksia muistomerkeissä ja patsaissa, ehkä Sibiunkin patsaat voisivat muuttua. Hauska saada vuosien pohdinnat paperille kuvina, ja ehkä kaupunkitilaankin, metamorfoosista, uusista abstrakteista patsaista aina vaihtuvia muistomerkkejä ja "kiertäviä" patsaita myöten. Jälkimmäinen on interaktiivinen performanssi EU-aiheisesta "muistomerkistä", johon liittyy akku, tuuletin, jouluvalot, EU-lippu, kasa tähtiä ja sininen taulu. Niiden kanssa ympäri kaupunkia kierrän minä. Eli uusia kokemuksia riittää, vaikkeihän tämä ole juuri katuaktivismia kummempaa.
372315.jpg
Evan ottama kuva oli mielestäni varsin edustava, joten sen kehtaa laittaa tänne. Se piti saada Ylioppilaslehden haastatteluun. Kyselivät huippuyliopistoista. En ole oikein varma tiedänkö tai muutkaan mitä termillä tarkoitetaan. Yritin erotella huippu- ja eliittiyliopistoja, mutta sitä ei ainakaan siinä hyväksymässäni minämuotoisessa tarinassa tullut esiin. Ei mikään yksinkertainen juttu. Pohdimme toimittajan kanssa 45 minuuttia (kyllä, puhuin tapani mukaan paljon) sillä aikaa kun olimme Bauhausin kanssa visiitillä Berliinin uusimmassa ja upeimmassa - ja täysin yksityisrahoituksella olevassa - taidekeskusksessa Radial Systemissä.