flow festarit olivat loistavat. upeeta hyvää musiikkia ja hyvä tunnelma.
perjantain suosikki oli CocoRosie (ks. myös youtuben klipit ja otto talvion haastattelu), upea keskenkasvuista indiä tekevä sisarusduo, Pepe Deluxén en ennättänyt ja Five Corners Quitentin ym. heppujen jazzit jäivät kuulematta, sillä ne oli tungettu pieneen pihatelttaan, jonne 4000 hengen festariväki ei oikein mahtunut. muutenkin koko ilta oli kauheeta jonotusta, eka lippuja sitten olutta, sitten vessaa ja jopa musiikkia. tulin puoli kymmenen aikaan perjantaina sillä kävin töiden takia jyväskylässä, ja kas siinä odotti sekä lippunsa jo ostanut rahvas että media- ja vip-väki. hyvä puoli oli se, että jonottaessani löysin hyvää festariseuraa (terkut johannalle), ja toivottavasti nähdään jatkossakin.
lauantaina väkeä oli päivällä paljon vähemmän ja tunnelmakin parempi ja leppoisampi. rättö ja lehtisalo oli hauska, valkyrians oli vähän tylsä, op:l bastards oli mukavan liveä ja aitoa menoa. architecture in helsinki oli tosi hyvä niin kuin odotinkin - hauska nähdä tyypit lavalla, ja kuulla kuinka festariolut fosters on pahaa (niin onkin älkää vaivautuko, pilasivat jo aussit - josta siis tää bändikin on pilasi jo englannin markkinat tuomalla huonoa ja halpaa laageria).
päälavan tähti oli kuitenkin bändi nimeltä !!! - ja klubilla tietenkin gilles peterson, joka on onnistunut keräämään hyvää musiikkia paitsi ympäri maailmaa niin myös kautta aikojen. eikä se ole kallis tähti-dj suotta: setti oli selvästi tehty suomea varten musiikista ja sanoista päätellen. kateeksi käyvät ystäväni lontoossa, jotka pääsevät gillesin tahdissa tanssimaan useamminkin. gilles petersonin world wide -ohjelmaa ei kai ole radio helsingillä varaa tilata mutta netistä voi kuunnella.
mutta ei se mitään, on ilo olla suomessa, saada laatu kulttuurinautintoja upeissa ympäristöissä (tänään kävimme marin kanssa katsomassa tero saarista ja kumppaneita aleksanterin teatterissa - ja olikin kaikin puolin aivan upea kokonaisuus ja ajatuksella tehty: wau!) ja vielä hyvässä seurassa.
lisäksi pyykättyä eevan kanssa. ja tutkiskeltua uuden pyörän selässä öistä pasilan seutua. täältä kotoa kestää puoli tuntia keskustaan fillarilla keskuspuiston kautta - joskus vielä reitissä on vähän hakemista ja matkalla tulee kerättyä elämyksiä, ihmetyksiä ja tutkimusmateriaalia.