talla hetkella olen vaiheessa essex. mutta taytyy myontaa, etta matka on ollut aika pitka ja hektinen.

viime vuonna sentaan kuukauden matkaan kuului kahden viikon oleskelu luostarissa cortonassa, kesakurssilla, ja viela yhden hengen huoneessa. en siis monen hengen hostellihuoneissa, vaikkakin kavereiden kanssa. myos se, etta olen useammassa paikassa yota talla kertaa kuin viimeksi, vaikuttaa vasymykseen. olen viettanyt lauantaiyon sarah'lla lontoossa - kotoisasti, silla yleensa olen siella lontoossa kaydessani, sunnuntaiyon fundalla wivenhoessa, maanantaiyon dagmarin ja olen luona entisessa kodissani, ja nyt viela edessa kaksi yota sarahlla. sitten lento saksaan, ja kotiin nukkumaan oman peiton alle.

pecsin konferenssissa oli kivaa, pidimme projektitapaamisen ja tapasin muutenkin tuttuja, mukaanlukien unkarinopettajani lontoosta vuodelta 1997. maailma on pieni ja unkari viela pienempi. siella vain oli niin kovin kuuma, etta oli vaikea pitaa ajatusta koossa, kun kirjoitin paperiani unkarin polarisaatiosta ja suomen konsensuksesta.

englannissa taas on noin 15 astetta lamminta. viime viikkoina kolleegani ihmettelivat, etta miksi kannan neuleita ja farkkuja, pitkahihaisia paitoja mukanani euroopassa kesalla, ja aloin itsekin kummastella, etta taas tulee raahattua kaikenlaista turhaa. mutta ei, aivan kuin ajattelinkin, nama eivat olleet turhaa vaan tulivat tarpeeseen saarivaltion kesassa.

konferenssiin osallistuminen juhannuksena ei kylla ollut mikaan kiva kokemus, harmitti, ettei ollut edes vapaalla siina helteessa. tein parhaani vaikuttaakseni siihen, etta essexin politiikan teorian konferenssi ei ole ensi vuonna juhannuksena. mutta saa nahda miten kay.

taalla tarina on suurinpiirtein sama kuin pecsissa, oli tosi kiva nahda kollegoja ja ystavia. networking onnistui, ja sain mainostettua eteenpain mm. syyskuussa helsingissa jarjestamaani konferenssia. on tassa matkustamisessa hyvatkin puolensa. mutta onneksi se on ohi torstaina.