uusi kannettava on hyväksi havaittu, kun siinä ei ole virtajohto kiinni, se ei edes pidä kovaa meteliä. ja patteri kestää pitkään.
olen sitten taas käynyt viettämässä laitosaikaa. eilen minut esiteltiin eurooppalaisen etnologian instituutin väelle, mikä olikin hyvä sillä sitten pääsin keskustelemaan monien kiinnostavien tyyppien kanssa. koen itseni oikein tervetulleeksi. tämä on ihan mukavan rento ja vaihtoehtoinenkin instituutti (johtaja muistaa joka puheessaan mainita prekariaatin). täällä on myös muutakin kuin perinteistä etnologiaa. jostain syystä minusta ei kuitenkaan saa pois sitä väitettä, että olen politiikantutkija - olen vuosikausia kuullut miespuolisilta politologikolleegoilta, etenkin semmoisilta, jotka ovat pikkuisen vanhempia, että minun pitäisi jättää politiikantutkimuksen ala ja ryhtyä avoimesti 'tekemään taiteita' eli esim. anthropologiaa tai sosiologiaa. en ole kuitenkaan lainkaan innostunut muuttamaan alaani, olenhan saanut oman alani koulutuksen, enkä niiden muiden alojen. siksi täällä on tosi rentoa: kukaan ei kyseenalaista sitä mitä teen ja sen tieteellisyyttä ja alallisuutta.
se vaan harmittaa, että en saa oikein aikaan kirjoittaa vaikka tein eilen tiukan listan siitä mitä pitää tehdä tänä kesänä ja kuinka saan kaiken aikaan - väsyttää kovasti. historijoitsijaystäväni sanoi, että niin se nuori Kekkonenkin tunsi itsensä väsyneeksi Saksassa/Berliinissä. sää on ollut tosi alakuloinen, joten sekin varmaan vaikuttaa...