tässä päivitys muutosta.
laatikot upsilla: olenpa muuten aika hyvä veikkaamaan kuinka monta kiloa lähettäisin. nyt pakkasi laatikoita. kuhunkin saa panna korkeintaan 25 kiloa. viidenteen laatikkoon mahdutin kaikki loput tavarani ja kirjani: 30 kiloa. eli yhteensä se olisi sen 130 kiloa, mutta en kyllä jaksa lähettää yhtä ylimääräistä viiden kilon pakettia...
kavereiden kanssa: tsägällä kolleegani ystäväni szücsi lentää samalla koneella kanssani berliiniin, samaan karin järjestämään seminaariin, jossa minäkin kerron siitä miten englannissa valmistuu väitöskirja tms. eli saan siis käyttää myös szücsin 20 matkatavara kiloa. ja lauantaina umut poikaystävineen tulee kylään, ja tuo toisen mokoman tavaroitani, mukaanlukien polkupyörän.
loput: parit keittiötavarat jätän iskälle tuotavaksi, ja kodinsisustustavaraa jätän täkäläisille suomalaisystäville ja safkat kolleegoille.
**
ihmeellisiä juttuja: eilen illalla käytiin oluella seminaarin jälkeen. meitä oli kaksi suomalaista, kolme unkarilaista ja yksi turkkilainen. puhuimme kaikki iloisesti unkaria! :-)
tänään sitten yritän lähtöbilettää täällä budapestissa aika yllättäen. yritin kutsua paikalle pari unkarilaista kaveria, mutta kaikki ovat vähän sitä mieltä, että 'kun me ei tunneta siellä ketään'. sentään nämä ulkosuomalaiset ja muut ulkomaalaiset kaverit ovat jo tottuneet siihen, että sinne mennään minne kutsutaan, ja tutustutaan niihin muihin joita sattuu tulemaan paikalle. mitenköhän mun käy kun tulen takaisin niinkutsuttuun kotimaahan..?