tällä viikolla täällä on tuntunut olleen kävijöitä, joita on kiinnostanut syntymäpäiväni. kyllä, kolmikymppisiä vietettiin iloisella ja valikoidulla joukolla (periaatteella kutsu niille, jotka voisivat päästä paikalle, ei siis esim. unkariin tai hollantiin). söimme rahka-vadelmakakkua ja joimme kuohuviiniä ja kahvia täällä kotona eli tiinalla. paikalla oli mukava joukko, joka mahtui pöydän ääreen ja sai tuhottua kakun. sitten siirryimme porvarikapunginosasta työläiskaupunginosaan ja kävimme saunomassa yleisessä saunassa. se olikin upea kokemus, ja naisten puolella meillä oli vilskettä ja vilinää, mukavasti porukkaa, mukaanlukien vuoden ikäinen veljentyttöni, joka ei digannut saunasta yhtä paljon kuin muut. sen jälkeen karhunpoikapubin kabinetissa söimme ja joimme. porukka oli osin eri kuin edellisillä etapeilla, mutta jälleen saimme tuhottua kakun. tällä kertaa kyseessä kaksikerroksinen suklaa-vadelmakakku. tänään söimme eevan kanssa salaattien jämät eli nekin menivät kaupaksi.
mietin, että onkohan minulla tässä vähän tätimäinen tai jopa isoäitimäinen tyyli, kun lähinnä puhun siitä mitä tarjottiin ja miten ne maistuivat? hmm, sitä se vanhuus teettää.
oikeesti olen tosi iloinen siitä, että niin moni pääsi paikalle tai onnitteli sähköposteilla ja tekstareilla. kiitoksia myös lahjoista (vaikka oikeesti tärkeintä olikin mukanaolo!). toistaiseksi kolmikymppisyys on ihan mukavaa. tuntuu ihan hyvältä iältä, ja kuulemma "se [elämä?] vain paranee tästä".
jätimme jatkovaihtoehdon opiskelijabileet väliin ja piipahdimme tyttöken kanssa irkkupubiin matkalla kotiin. mukavaa, mutta sitten vanhaa alkoi väsyttää. stressi siitä, että täytti kolmekymmentä ja että sitä pitäisi ja tahtoisi myös jollain tavalla juhlistaa, alkoi laueta.
unta tarvitsen myös juuri nyt, eli anteeksi, etten nyt taikka viime aikoina juuri postaillut. kiireet ovat vieneet mukanaan. politiikan kommentointia sitten myöhemmin.
niin, sitten kai sitä vasta vanhaksi tullaan, kun muuten kuin stressin takia herätään aamuyöstä eikä tarvitse enää nukkua. toistaiseksi minulla ei ole siitä pelkoa! rentoa ja virkistävää pääsiäistä kaikille!